Підтримка клієнтів - статті від HelpCrunch

Надійні Бітрікс24 альтернативи: хто матиме суттєву перевагу?

Шукаєте Бітрікс24 альтернативи? У цій добірці, обговорюємо декілька найкращих.

Автор Олеся Мельніченко

Надійні Бітрікс24 альтернативи: хто матиме суттєву перевагу?

У досить непередбаченому світі, сучасний бізнес потребує ефективного та надійного інструменту для управління проектами, комунікації з клієнтами, а також автоматизації процесів. Яке рішення одразу спадає на думку? Спробую вгадати з першого разу: Бітрікс24.

І це не дивно!

За останнє десятиріччя, цей інструмент управління спільними завданнями для організації задач став чи не найвідомішим у своїй ніші. Чи все так чудово? Чи має він свої темні сторони (окрім того, що це продукт держави-агресора)? 🙅‍♀️

Якщо ви шукаєте надійні Бітрікс24 альтернативи, фортуна повернулась до вас правильним боком. У цьому огляді ми відповімо на всі питання та розглянемо потужні рішення, які мають суттєву перевагу над софтом ворожої країни. Вони дійсно варті вашої уваги. Запрошую до читання!  

Що таке Бітрікс24?

Бітрікс24 – це російське програмне забезпечення, яке пропонує набір інструментів для управління взаємовідносинами з клієнтами, а також організації роботи компанії. Головним функціоналом Бітрікс24 є онлайн-офіс для спільної роботи команд. Що він передбачає? 

  • CRM-система для планування проекту, управління продажами, автоматизації воронки продажів;
  • Відеодзвінки та контакт-центр, де об’єднані декілька каналів зв’язку (соцмережі, електронна пошта, телефонія);
  • Робота з документами та Бітрікс24 Підпис;
  • Календар; 
  • Конструктор сайтів для розробки лендингів за допомогою готових блоків.

Цінова політика. Пропонується п’ять тарифних планів. Звичайно, є тариф Безкоштовний (необмежена кількість користувачів та 5 ГБ на хмарному диску). Також, Бітрікс24 має Базовий (2490 рублів/місяць, 5 користувачів та 24 ГБ), Стандартний (6990 рублів/місяць, 50 користувачів та 100 ГБ), Професійний (13990 рублів/місяць, 100 користувачів та 1024 ГБ) та Ентерпрайз (33990 рублів/місяць, від 250 користувачів та 3 ТБ) підписки. 

Продукт був присутній на українському ринку з 2008 року. На щастя, Бітрікс24 зробив «жест доброї волі» та з червня 2023 року більше не функціонує в Україні. 

Чи є аналог, котрий дозволяє регулювати задачі команди на належному рівні, підтримувати її продуктивність та оптимізувати потік завдань? Наша відповідь: звичайно є! 

Бітрікс24 альтернативи: переваги та ключовий функціонал 

  1. HelpCrunch

    Якщо ви у пошуку широкого функціоналу для підтримки, маркетингу та продажів, українська платформа HelpCrunch стане прекрасною альтернативою Бітрікс24. 

    Маючи у своєму арсеналі онлайн-чат для сайту, конструктор чат-ботів, мультимовну базу знань та email-маркетинг функціонал, HelpCrunch впевнено перемагає над застарілими інструментами Бітрікс24. А яка тоді основна перевага? Спільна скринька вхідних повідомлень, удосконалена AI. 

    spilna poshtova skrynka helpcrunch

    Таким чином, вся кореспонденція з онлайн-чату, чат-боту, месенджерів та електронної пошти потрапляє в єдине місце та зберігається у хронологічному порядку. Проґавити повідомлення буде супер складно! Давайте подивимось на потужні можливості HelpCrunch детальніше:

    Багатоканальний онлайн-чат і чат-боти, які допоможуть надавати вчасну підтримку, проактивно заохочувати самообслуговування клієнтів, а також забезпечувати високі продажі.

    AI-редактор текстів у спільній скриньці повідомлень. Підвищуйте продуктивність команди з розумним AI-функціоналом, який покращуєваші відповіді, виправляє граматику та загальний стиль. Також ви маєте змогу спілкуватися з іноземними клієнтами їхніми мовами та спрощувати складні тексти.

    Система для управління запитами від клієнтів, яка дозволяє регулювати завантаженість завдяки вдосконаленим звітам та слідкувати за метриками, залишати приватні нотатки колегам, не змінюючи віконце чату.

    Відповідь на email-листи прямо зі скриньки, не потрібно перемикати увагу на інші вкладки або вікна. Таким чином, спеціалісти команди підтримки можуть економити час та будувати комунікацію з клієнтом ефективно.

    Швидкі відповіді для прискорення діалогу, а також збереження ресурсу операторів підтримки. Оскільки для роботи над зверненням користувача (особливо таких, що потребують більшого занурення у деталі) потрібно достатньо часу та фізичних можливостей, ви можете підготувати відповідь на найрізноманітніші кейси заздалегідь. 
Переваги 🚫 Недоліки
Спільна скринька вхідних повідомлень, оздоблена AI Недосконалі звіти для підтримки продуктивності команди
Багатоканальність для ще кращого спілкування з клієнтами  Відсутня цілодобова онлайн-підтримка 
Email-маркетинг для підвищення конверсій 
Найвигідніші тарифні плани

Цінова політика. HelpCrunch пропонує прозорі тарифні плани: Базовий ($15/місяць), Професійний ($25/місяць) та Безліміт ($620/місяць). Крім цього, є приємна пропозиція для українських бізнесів – 1 місяць безкоштовного користування разом зі спеціальними тарифами. Не пропустіть можливість та спробуйте HelpCrunch зараз аби відчути, що таке справжній, якісний український продукт!

  1. NetHunt CRM

    nethunt

    NetHunt CRM є інтегрованою системою управління відносинами з клієнтами, яка спрямована на забезпечення компаніям ефективних інструментів для залучення, управління та зберігання клієнтської бази. Це надійний помічник в роботі з клієнтами, що дозволяє автоматизувати багато процесів та покращити комунікації.

    Серед чисельних можливостей цієї Бітрікс24 альтернативи для управління проектами можна знайти рішення на будь-який смак:

    Дієві інструменти лідогенерації, які допоможуть зібрати нові заявки із різних джерел та обробити їх без зайвих зусиль. До того ж програма дозволяє підігрівати лідів автоматичними листами, що тільки спрощує керування базою потенційних клієнтів.

    Детальна клієнтська база, де зберігається весь шлях клієнта: від першого контакту до договору про заключення угоди. Щобільше, ви можете налаштувати окремі доступи до неї для кожного співробітника, що мінімізує можливість витоку даних.

    Повноцінна воронка продажу, де ви можете сортувати угоди за пріоритетом, а також шансом на закриття. Відчуваєте, що домовленість з клієнтом на межі зриву? Потрібен прогноз продажу на найближчий час? Цей функціонал також доступний.

    Вичерпна звітність про продажі та бізнес-показники, завдяки яким ви можете зрозуміти, що працює на кожному етапі продажу, а що все ж потребує шліфування. Також доступні такі функції як причина втрати угоди, джерело лідів та розподіл угод за етапами. Саме цей функціонал стане у пригоді для вашого відділу продажів. 
Переваги 🚫 Недоліки
Повноцінна CRM для роботи із продажами Немає телефонії
Функції керування контактами Обмеженість у функціях на базовому тарифному плані
Легке встановлення  Мізерний функціонал мобільного додатку 
Email-маркетинг функціонал, включаючи масові розсилки

Цінова політика. NetHunt CRM налічує п’ять тарифів, серед яких: Basic (€10/місяць), Basic Plus (€14/місяць), Business (€20/місяць), Business Plus (€28/місяць), Advanced (€40/місяць). Звичайно, компанія пропонує 14-денну безкоштовну пробну версію.

  1. KeepinCRM

    keepincrm

    Пам’ятаєте початок 2000-х років, коли програмне забезпечення для управління проектами було чимось далеким та недосяжним? Тоді про автоматизацію бізнес-процесів та  інструменти для збільшення продажів годі й казати було. Як добре, що сьогодні сучасний світ бурлить ефективними варіантами. Одним з таких є й український KeepinCRM.

    Платформа для удосконалення рутини у командах продажу інтегрується з вашим сайтом та відстежує поведінку користувачів. Так, задовго до того, як вони навіть заповнять форму зворотного зв’язку. Основним функціоналом даної Бітрікс24 альтернативи є:

    Повна автоматизація процесів, яка охоплює все від створення угод та відправлення SMS, до переходу до іншого етапу воронки та тегування бази лідів.

    Кваліфіковане ведення складу (цей функціонал відсутній у багатьох рішень в ніші!), завдяки якому ви або ваші менеджери можуть налаштовувати автоматичні правила формування цін, обробляти статистику по продажах, додавати та генерувати штрихкоди тощо.

    Ефективний контроль лідів та клієнтів, а також ведення окремих карток. Тут також присутні можливості для створення нових контрагентів, робота з постачальниками та детальні звіти.

    Постановка завдань по проекту та побудова правильних фокусів для кожного з них. Більше не потрібно вести зошит, де зазвичай відмічається кожна транзакція – все це можливо з автоматизованим обліком KeepinCRM. А Kanban дошка тільки додає зручності до процесу.

    Інтуїтивні інтеграції з такими системами як SendPulse, Binotel, TurboSMS, OpenCart та іншими.
Переваги 🚫 Недоліки 
Простота у використанні Неможливість побудови декількох воронок продажу
Ідеальна для роздрібної торгівлі  Відсутні маркетингові інструменти
Функціонал, що постійно оновлюється  Відсутність безкоштовного пробного періоду

Цінова політика. KeepinCRM надає послуги безкоштовно для 1 користувача. Для більших можливостей варто придбати тариф Розширений (299 грн/місяць).  

  1. Creatio

    creatio

    Creatio (раніше Terrasoft) позиціонує себе як no-code CRM-платформу на основі штучного інтелекту, тобто таку, при експлуатації якої вам не потрібен код. Одним з основних козирів компанії є Creatio Marketplace – простір, де ви зможете встановити готові застосунки та галузеві рішення за лічені хвилини. 

    З цією CRM, ваш бізнес може покрити три основних аспекти:

    Маркетинг – Creatio розробляє повний портрет клієнта, що вміщує в собі бажані канали комунікації, історії купівельної активності, рівень лояльності та ще багато інших деталей. Також ви можете кваліфікувати та залучати лідів й розподіляти їх за зацікавленістю. 

    Підтримка – омніканальний продукт може забезпечити чудовий клієнтський сервіс та об’єднати декілька каналів комунікації в єдиному середовищі. Також Creatio пропонує контакт-центр, що є відмінністю від решти схожих Бітрікс24 альтернатив.

    Продажі – використовуйте платформу з метою збільшення продажів, а саме побудуйте правильну тактику взаємодії з клієнтами, зберігайте історію діалогів, сегментуйте аудиторію та аналізуйте її потреби. Окрім того, Creatio надає можливість працювати із різними типами продажів (прямі, партнерські, комерція тощо). 
Переваги 🚫 Недоліки 
Повноцінна CRM-система для управління проектами з контакт-центром Дорогі тарифи, порівняно з рештою аналогів
Покриває три важливих кейси для бізнесів (маркетинг, продажі, підтримка) Не всі функції доступні у дешевшому тарифі
Зручний інтерфейс

Цінова політика. Доступні три тарифи, серед яких Growth (750 грн/користувач/місяць), Enterprise (1650 грн/користувач/місяць)та Unlimited (2550 грн/користувач/місяць).

  1. Asteril CRM

    asteril crm

    Asteril CRM можна назвати чи не найпростішою Бітрікс24 альтернативою для інтернет-магазинів. На противагу цьому факту, програма для управління роботою та планування проекту встигла розробити безліч цікавого функціоналу всього лише за 7 років на ринку, наприклад: 

    Таблиця замовлень, яка дозволяє обробляти замовлення з соціальних мереж, маркетплейсів, сайтів та месенджерів в одному вікні. Також є можливість додавати ТТН до кожного замовлення. 

    Інтеграції з Новою Поштою, Укрпоштою, Justin та Rozetka для сучасного підходу до поштового сервісу та еCommerce. 

    Тригери для автоматизації рутинних задач вашої команди. Наприклад, відправити SMS клієнту про те, що він не забрав своє замовлення, надіслати електронний лист з проханням залишити відгук про магазин тощо. 

    Загальна аналітика, яка вміщує в собі графіки та діаграми щодо виторгу замовлень, причини скасування замовлення, деталі воронки продажів, а також середній чек. 
Переваги 🚫 Недоліки 
Широкий функціонал для роботи інтернет-магазину Застарілий дизайн
Велика кількість інтеграцій  Немає підтримки Штучного Інтелекту 
Відсутні можливості відстеження рекламних кампаній

Цінова політика. Asteril CRM має шість тарифів: Старт (350 грн/місяць), Старт+ (630 грн/місяць), Оптимальний (1125 грн/місць), Максимальний (2105 грн/місяць) та Індивідуальний (від 2500 грн/місяць). Також можна протестувати систему 7 днів безкоштовно.

  1. SalesDrive

    salesdrive

    SalesDrive є однією з провідних CRM-програм для управління проектами. Бізнеси в галузі освіти, будівництва, автомобільного транспорту, поліграфії та юридичних послуг можуть використовувати її для успішного ведення робочих завдань. Розглянемо декілька головних функцій SalesDrive:

    Інтеграція зі вже знайомими маркетплейсами та поштовими сервісами, завдяки якій заявки автоматично потрапляють в систему, менеджери можуть миттєво бачити сповіщення про них та швидко реагувати.

    Інтеграція з чат-ботами (Viber, Telegram, Instagram та Facebook), що достатньо спрощує комунікацію з клієнтами. Вони користуються улюбленими месенджерами, а ви відповідаєте їм з єдиного місця. Також доступні шаблони повідомлень, автоматичні привітання та запит номера телефону.

    Документообіг, доступний в єдиній CRM-системі та надає можливість створення документів в один клік (рахунки, видаткові накладні, платежі, прибуткові касові ордери).

    Телефонія та інтеграції з провідними віртуальними АТС України, що допоможе збільшити дохід до 50%, не втратити клієнтів, а також заощадити час менеджерів.

    Рекламні кампанії, які можна досить швидко та легко контролювати. SalesDrive компілює дані та збирає всі рекламні кампанії, з яких прийшли ваші клієнти, висвітлює витрати на ці кампанії та допомагає покращувати рекламні процеси.
Переваги 🚫 Недоліки 
Є можливість будувати і коригувати рекламні кампанії  Ціна напряму залежить від кількості користувачів 
Тест-драйв системи 14 днів безкоштовно  Є система лімітів (по кількості заявок, контактів, дзвінків)
Інтеграція з улюблюбленими каналами зв’язку клієнтів

Цінова політика. Окрім того, що SalesDrive пропонує 14-денний безкоштовний пробний період, компанія має дві опції: річна оплата (615 грн/місяць/за 1-2 користувача) та поквартальна оплата (770 грн/місяць/за 1-2 користувача).

Фінальні думки 

При виборі заміни Бітрікс24 варто звернути увагу на потреби бізнеса, його цілі та, звичайно, фінансові можливості. Як показує практика, дорого – не значить якісно. Саме для цього й була створена ця добірка. 

Маємо надію, що вона підштовхнула вас до правильного вибору української програми управління завданнями та організації бізнес-процесів. Обирайте кращу з кращих!

Олеся Мельніченко
Олеся народилася в Донецьку, Україна. Протягом трьох років, вона працює в якості завзятої контент-маркетологині в HelpCrunch. Досвід Олесі охоплює такі позиції, як SEO-копірайтерка, маркетологиня та асистентка команди підтримки на платформі з бронювання авіаквитків. Її портфоліо налічує десятки статей про підтримку клієнтів, маркетинг та продажі як для блогу HelpCrunch, так й інших онлайн-ресурсів в ніші. Зараз вона самостійно вивчає іспанську та ніколи не втрачає можливості поповнити словниковий запас трьома мовами (англійською, німецькою та іспанською).
Підписатися:

Читайте також

Почніть вашу історію з HelpCrunch зараз

14 днів безкоштовно. Хутке налаштування. Жодних зобов'язань.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Find out more
Allow