Back to All Posts

🤳 Чат-бот у мобільному SDK: автоматизуйте підтримку користувачів ваших мобільних застосунків

Давайте добренько розберемось, як додати чат-бота до вашого мобільного застосунку та яку користь ви можете отримати від цього. Крім того, ви дізнаєтеся про деякі інші функції та покращення продукту, які ми нещодавно підготували для наших клієнтів. Вперед до ще кращої підтримки користувачів 😃

Як інтегрувати чат-бот у свій мобільний додаток?

Ви чекали на це налаштування, і ось воно нарешті тут. Відтепер ви можете використовувати всі переваги нашого чат-бота також у своїх мобільних застосунках. Функція доступна для HelpCrunch iOS SDK 4.2 або новішої версії та Android SDK 3.2.3 або новішої версії.

Якщо бути більш точним, то чат-бот HelpCrunch у мобільному додатку вміє:

  • Запитувати дані користувачів
  • Надавати варіанти відповідей на вибір
  • Призначити чати на агентів підтримки
  • Додавати теги
  • Кваліфікувати потенційних клієнтів
  • Попередньо збирати дані про проблеми та все-все те, що робить чат-бот і у вебверсії інструменту. 

Тепер перейдемо безпосередньо до коротких порад щодо того, як додати функціонал чат-бота до свого мобільного застосунку.

  1. Увійдіть у свій профіль на платформі HelpCrunch, клацніть іконку 🤖 на лівій бічній панелі, а потім натисніть Додати новий ланцюжок.
  2. Виберіть один із шаблонів або оберіть Пустий ланцюжок.
  3. У графі Запускати у віджетах виберіть віджет із логотипом iOS або Android, щоб інтегрувати чат-бота у ваш мобільний застосунок. Жодних хитрощів. Все просто, як собаці муху з’їсти.
чат-бот-у-віджетах

Які переваги надає чат-бот у мобільному додатку?

Гадаєте, чи потрібен вам взагалі чат-бот у вашому мобільному додатку? Пробіжімось по фактах, майже 50% користувачів проводять 5-6 годин у своїх смартфонах щодня. 

Це нас підштовхує до наступної істини: багато людей віддають перевагу саме мобільним застосункам, а не вебверсіям. А під час користування додатком, вони звертаються за допомогою в чат.

Таким чином, інтегрувавши чат-бота у віджет онлайн-чату мобільного застосунку, ви можете автоматизувати рутинні завдання обслуговування клієнтів, підвищити продуктивність вашої команди та покращити задоволеність користувачів мобільних пристроїв.

Якщо конкретніше, то ось кілька прикладів переваг, які дає чат-бот у додатку:

  1. Покращення взаємодії з користувачем. Можливо, ваш застосунок є найбільш інтуїтивним та інформативним у світі, проте клієнти завжди матимуть запитання. І найкращий спосіб задовольнити їхні потреби – це надавати миттєві відповіді, що можливо, якщо у вас є чат-бот 🤖
  2. Невимушений збір контактних даних користувачів. Однією з найкращих рис чат-бота є те, що він збирає дані потенційних клієнтів під час діалогу. Тож це не нудна бездушна форма чату, яку має заповнити клієнт. Натомість це виглядає як розмова з цікавим роботом 🤪
  3. Відповіді на поширені запитання. Тільки уявіть, скільки часу ваша команда підтримки зможе присвятити іншим завданням, якщо чат-бот візьме на себе повторювані запити користувачів мобільних додатків. Бот легко справиться з 80% простих запитань. Цією можливістю просто гріх нехтувати🤩
  4. Працюємо 24/7. Це ваш додатковий працівник, що ніколи не втомиться, не попросить перерви на каву і не матиме нервового зриву. Я не стверджую, що боти кращі за людей, однак вони можуть значно доповнити та покращити службу підтримки, адже вони завжди на зв’язку 💻
  5. Економія ваших грошей. Можливо, чат-бот не зможе замінити всю команду співробітників, але одного-двох агентів – точно зможе. Автоматизуючи рутинні завдання, він виконує роботу, яку б в іншому випадку мав виконувати агент. І ця робота агента коштувала б компанії тисячі доларів на оплату праці 💸

Інші функції та новинки продукту

Viber у вашому віджеті

Тепер ви можете легко додати посилання на свого Viber-бота у віджет HelpCrunch. Це ще одна можливість задовольнити потреби клієнтів і полегшити роботу вашої служби підтримки.

Щоб додати посилання на Viber-бота, перейдіть у Налаштування -> Виберіть віджет -> Налаштування віджета -> Застосунки месенджерів. Останнім кроком додайте посилання на бота та перетягніть повзунок на Показати.

Viber-бот-у-віджеті-HelpCrunch

Попередній перегляд зображень у чаті

HelpCrunch пропонує чудові можливості інтеграції із соціальними мережами – Facebook Messenger, Instagram, Telegram, Viber та WhatsApp. Але користувачі зіштовхувались з маленькою проблемою – коли клієнти надсилали файли у вигляді вкладень, їх не можна було переглянути.

Для цього агентами підтримки доводилось зберігати зображення або GIF спочатку на комп’ютері, а тільки потім відкривати для перегляду. Це спричиняло певні незручності, тому ми все виправили! Тепер ви можете просто натиснути на вкладення із зображенням, і воно одразу відкриється для попереднього перегляду.

Попередній перегляд зображень у чаті

Оновлення умови «Ім’я не визначено» в ланцюжках чат-бота

Раніше умова «Ім’я не визначено» не працювала в ланцюжках чат-бота, оскільки клієнт завжди мав ім’я. Це або автоматично присвоєне вигадане ім’я тварини, або ідентифікатор. Деякі користувачі відчували труднощі через цю логіку… тому ми вирішили її змінити.

Тепер, якщо ім’я не призначено одним із методів:

  • вручну призначено агентом
  • зберігається після введення у формі чату 
  • збережено після розмови з чат-ботом
  • оновлено через публічний API або API віджетів

…тоді вважається, що клієнт не має імені, тобто «Ім’я не визначено».

HelpCrunch-імя-не-визначено-умови-чат-бот

Показ відповіді агента у віджеті

Клієнти можуть пропустити повідомлення від вас у чаті, якщо у них відкрито декілька діалогів (наприклад, запит у службу підтримки + автоматичне повідомлення). Або якщо у цей момент вони прокручують вашу базу знань у віджеті.

Наша команда вирішила вдосконалити цей процес. Тепер, коли агент відповідає користувачеві, віконце віджета із відповідним чатом автоматично з’являється на першому плані. Так ви можете бути впевнені, що клієнт побачить ваше повідомлення. 

Read Also

❌ Виключіть чат-бота зі звітів про час першої відповіді (FRT), аби бачити реальну картину

Покращте ефективність обслуговування клієнтів за допомогою нашої найновішої функції! Тепер ви можете налаштовувати показники часу першої відповіді (FRT), вибираючи включити чи виключити час взаємодії з чат-ботом у звітах.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Find out more
Allow